fredag 14 januari 2011

Vänligen, f**k off

Blir både förbannad och ledsen. Kollar kommentarer och mail och jag är väl medveten om att man tycker olika om allt möjligt och att att man måste få uttrycka det man vill och jag har publicerat alla kommentarer utom 2-3 stycken sedan jag började. En var helt absurd med rasistiska inslag och två var direkta elaka kommentarer om mig och Widar som jag bara tyckte var absurda eftersom det bland annat kommenterade Widars utseende och hur jag behandlade honom. Jag har som jag skrivit innan även fått mail som inte varit trevliga, men oftast så är det trevliga, intressanta kommentarer, frågor eller mail.

Nu har jag inte kollat mailen på ett par dagar och när jag kollar finns det ett mail med en konstig adress som är undertecknad av någon som vill vara anonym. Mailet är direkt elakt, kommentarer om hur jag kan lämna min son och åka bort, att jag är en dålig mamma, att jag inte borde ha barn, att jag är en gnällkärring, knäpp mm. Blev så paff, ledsen och arg att jag bara raderade det. Jag kan säga till dig som skickar såna mail och kommentarer om du är samma person, att man kan ta reda på vem du är och jag kommer i fortsättningen radera eventuella kommentarer och mail i samma stil. Fortsätter det tänker jag polisanmäla dig!

Min blogg är mina tankar, mina ord, mina känslor och vad jag skriver här är bara en del av vem jag är. Det är fullständigt valfritt att läsa bloggen, det är synnerligen enkelt att inte gå in på den alternativt trycka på knappen, nästa blogg så kommer man till någon som är gladare, roligare, intressantare etc. Det är vettigare än att lägga energi på att gå på en annan människa med mail och kommentarer. Att dessutom göra sånt här anonymt är rent ut sagt pinsamt och bara så lågt. Har du tankar och åsikter så var åtminstone människa att stå för dem istället för att gömma dig bakom en signatur!

När det gäller Widar så är han väl omhändertagen. Han är aldrig ensam, han är antingen med sin pappa, mig eller sina farföräldrar alt några av mina syskon. Jag dumpar honom inte på vem som helst och jag älskar honom över allt annat och jag ska egentligen inte lägga ner tid här på att försvara mig inför en anonym person som inte vet vad han eller hon talar om.

Vad gäller mitt mående så tar jag emot hjälp för det och jag kämpar som fan för att må bättre och även om det verkar som jag är ute och gör en massa saker och mer eller mindre struntar i mitt barn som du uttrycker det så vill jag bara påpeka att jag gör och beskriver det som är roligt också och jag/vi behöver göra roliga saker för att hålla igång och inte bara bli liggande och må skit. Alla tacklar sånt här olika och detta är mitt sätt. Jag kan inte sitta här och skriva om alla svarta tankar hela tiden för då blir det helgalet. För övrigt är du troligen inte läkare med tanke på hur du uttrycker dig rörande depression och mediciner varför jag knappast tänker följa dina medicinråd.

Iallafall, det jag vill ha fram är att bloggen är min, jag använder den mycket som ventil och som minne och det är fullständigt valfritt att läsa den eller läsa något annat. Om jag uppfattas som en gnällkärring så finns det andra sidor att läsa. Jag tycker man ska kommentera och gärna maila, men när det blir direkta påhopp på mig  och mitt barn då blir jag förbannad och ledsen. Så enkelt är det.

Sköt om er där ute och hoppas att ni fortsätter att läsa och kommentera för det är nästan alltid jätteroligt!
Men till er som bara roar er med att tracka andra säger jag F**K OFF!

6 kommentarer:

 1. Det finns alltid idioter därute som går igång på att trycka ner andra. Håll huvudet högt! Tycker du är väldigt stark och modig! Widar har en toppenfamilj och jag tvekar inte en sekund på att han är mer än väl omhändertagen!! :)

  SvaraRadera
 2. Bea, du vet väl att de som trycker ner andra gör det för att lyfta sig själv. Ju längre ner de försöker trycka sin motpart, ju längre ner sitter de själva. Det är sådana människor som sällan skådar sig själv och vänder fokus till andra för de står inte ut med sig själva. Vi, du och jag, som bloggar och rannsakar oss själva i våra fel och brister står högre i kurs....

  SvaraRadera
 3. Stå på dig Bea, vad du gör har inte andra med att göra. Man måste ha egentid också fast man är förälder. Alla vi som känner dig och ser dig med Widar vet att du är en bra Mamma och att widar har det hur bra som helst...... =)

  SvaraRadera
 4. För det första Bea vill jag säga att ju mer jag lär känna dig är du en helt go toppen tjej med stor värme, humor och skämtsamma kommentarer som är störtsköna. Beträffande elaka kommentarer från mindre vetande personer om hurvida du åker iväg för att förkovra dig i något som du tror på ska de enbart strunta. Du är en toppen MAMMA som bryr sig.

  SvaraRadera
 5. oj tack, fattar ni vad det värmer och ger lite perspektiv när man känner sig svart och skitkass! Men det är tokigt vad man kan ta åt sig av en eller några personers tyckande när de flesta och man själv vet att man gör bra saker. Men tack det betyder massor att ni skriver och peppar!!!!

  SvaraRadera
 6. Säger oxå "Fuck off"!! Vilka puckon det finns! Varför ska man överhuvudtaget ha åsikter om msk man inte känner. Ta inte åt dig bästa tjejen!! Kram

  SvaraRadera